Rejsy statkiem

Propozycje menu

~~ Górny pokład ~~

Dania gorące:
Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
Polędwiczki wieprzowe w sosie z leśnych grzybów Chrust z indyka smażony na delikatnym ogniu
Boeuf strogonow
Wołowina po meksykańsku

Dodatki:
Ziemniaczki zapiekane w ziołach z masełkiem
Pierogi ruskie rumienione na maśle
Smalec wiejski z cebulką i skwarkami
Bukiety surówek, ogórki kiszone,
ketchup, musztarda, pieczywo

Zimny bufet:
Orzechy włoskie w duecie z serem pleśniowym
Nadziewane pomidorki wiśniowe z pastami smakowymi
Sakiewki z ciasta filo-kanaki a farszem drobiowym
Teriny drobiowe z warzywami
Ptysie faszerowane pastą szynkową oraz warzywną
Rulony sandacza duszonego w cieście casaiti
Tartinki, koreczki
Owoce sezonowe i południowe
Galanteria cukiernicza

Zimne napoje (również alkohol)

Grill:
Pstrąg faszerowany serwowany z koperkiem i cytryną  Łosoś podawany z masłem smakowym
Karczek w ziołach, marynowany
Szaszłyki wykwintne, mięsne
Kolorowe szaszłyki wegetariańskie
Żeberka w aromatycznych przyprawach
Podudzia chrupiące
Pieczony camembert serwowany z żurawiną
Kiełbasa grillowa, kiełbasa biała, kaszanka wiejska

~~ Dolny pokład ~~

Menu serwowane w godzinach 2200-2400
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Żurek Staropolski podawany w czarce chlebowej
Bigos o winnym aromacie z grzybami leśnymi

Bukiet zimnych rozmaitości – stół szwedzki:
Platery wędlin i mięs pieczonych
Rożki z łososia wędzonego faszerowane musem
Śledź w jabłku, cebuli i śmietanie

Babeczki koktajlowe z nadzieniem ziołowym

Deski serów gatunkowych oraz pleśniowych garnirowanych owocami

Tymbaliki drobiowe w krystalicznym auszpiku

Jaja z grzybami i z kawiorem
Ruloniki szynkowe z musem chrzanowym
Rulony szynki wiejskiej z sałatką żydowską
Sałatka ziemniaczana z kiszonym ogórkiem i boczkiem Sałatka szopska w aromacie ziół
Sałatka grecka z fetą i oliwkami

Platery słodkości:
Ciasteczka bankietowe
Sernik, szarlotka, makowiec
Owoce sezonowe i południowe

Stragan z zimnymi i gorącymi napojami:
Kawa i herbata, soki owocowe, woda mineralna

Cena powyższej propozycji menu wynosi  69,00-189,00zł na osobę w zależności od ilości i wybranych potraw.

Cena menu obejmuje pełną organizację uroczystości, to jest obsługę kelnerską i techniczną, niezbędny sprzęt gastronomiczny, zastawę porcelanową, a także dekorację stołów – kompozycje kwiatowe, serwetki.
Cena waha się w zależności od wybranego menu, ilości poszczególnych potraw i zakresu usługi.
Powyższa propozycja menu jest tylko naszą sugestią. Zawsze najważniejsze są dla nas oczekiwania Klientów.

 

~~ Proponujemy ponadto ~~

Prosiak, serwowany z ziemniaczkami pieczonymi i bukietem surówek, 19-24zł za porcję.
Piwo Piast, lane z kranika, 1,99zł/0,4l, rozliczenie następuje na podstawie otwartych kegów.
Piwo Żywiec, Okocim, lane z kranika, 2,45zł/0,4l, rozliczenie na podstawie otwartych kegów.
Wino białe, czerwone, grzane - od 30zł/but.
Ciasteczko ze zdjęciem, 6,50-9,90zł/szt.
Tort pięknie dekorowany, 45,00-85,00zł/kg.


Zobacz możliwości stylizacji »